Кубинський "Рубіж"


У цьому пості багато тексту не буде - бо інформації знайшов дуже обмаль. Але фото  дуже цікаві. Близько десяти років тому на Кубі переставили свій береговий ракетний комплекс "Рубіж" зі штатного шасі МАЗ-543 на напівпричепи, які буксируються КрАЗами. Навіщо? Ймовірно, запчастини до КрАЗів дістати значно легше, ніж до спеціалізованих МАЗівських шасі.


Наскільки можна судити з фото, використані цивільні сідлові тягачі КрАЗ-250В (це помітно по двоскатним заднім колесам). Також на фото не потрапила машина управління вогнем - а вона повинна була б бути у складі комплексу. У базовому варіанті все обладнання, включаючи пускову установку на дві ракети і РЛС, монтується на одному шасі, утворюючи автономну бойову одницю, своєрідний "ракетний катер на колесах". Але на цих КрАЗах РЛС явно не помістилась - ймовірно, вона змонтована на окремій машині. 

Власне, це далеко не перший випадок використання КрАЗівських шасі кубинцями для своїх імпровізацій - ми вже згадували про ціло серію САУ на базі КрАЗ-255Б.

Шановні читачі, якщо моя писанина вас зацікавила – можете докинути трошки на книжечки: https://www.buymeacoffee.com/andrijkhar9 


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Велика дурниця: самохідний міномет АМ120

Український "Пат"

Самохідний міномет: корейський підхід